Depilacija voskom mnogim ženama uzrokuje razne probleme kao što su bol, iritacija, alergija, rizik od opeklina, pokidane i urasle dlačice, kao i nezadovoljavajući rezultati. Kozmetički saloni koristili su i zdraviju, sigurniju i što je najvažnije delotvorniju metodu za odstranjivanje neželjenih dlačica – depilaciju šećernom pastom – koja je imala brojne prednosti u odnosu na vosak.

Ovaj prirodni način odstranjivanja dlačica iz korena koji je uključivao sastojke poput šećera, vode i soka od limuna koristile su još Egipćanke, a zbog svojih prednosti opstao je do danas. Na našu sreću, napredak tehnologije ga nije zaobišao, pa je šećerna pasta posebnom tehnikom unapređena do nivoa na kom je njome moguće raditi i epilaciju.

Čarobna supstanca koja će nas spasiti depiliranja vrelim voskom ili davanja čitavog bogatstva na epilaciju laserom, je skandinavska hladna šećerna pasta EpilaDerm, koja dovodi do dugotrajne redukcije dlaka.

EpilaDerm pravi se isključivo od šećera i vode, a zbog njihove hladne obrade (koja ovu pastu razlikuje od drugih jer su ostale šećerne paste karamelizovane, zbog čega je nužno zagrejati ih pre tretmana) ostaje sačuvan molekul vode koji hladi, hidrira kožu i umiruje kožu.

 

Za razliku od depilacije običnom pastom, proces uklanjanja dlačica EpilaDerm pastom, u kombinaciji sa prirodnim enzimima, odvija se ispod nivoa kože, zbog čega ona ima isti efekat kao i laserska epilacija: dlačice vremenom postaju tanje, mekše, svetlije i manje.

Ova prirodna zamena epilacije laserom se ponavlja na nekoliko nedelja, sve dok dlačice potpuno ne nestanu, a period na koji je potrebno ponoviti je zavisi od regije koja se tretira: u slučaju uklanjanja dlačica sa lica treba je ponoviti nakon dve do četiri nedelje, a kada je reč o telu – od četiri do šest.

Zahvaljujući njenoj delotvornosti, u brojnim slučajevima pokazalo se da je nema potrebe ponavljati pre isteka osme nedelje od prethodnog tretmana, jer je često potrebno da prođe više od dva meseca dok nove dlačice ne počnu ponovo da rastu.

Evo zbog čega je sve hladna šećerna pasta bolja od voska.

1. Sastojci

Vosak se najčešće sastoji od smole i sadrži veštačke boje, mirise, hemikalije i konzervanse, zbog čega može izazvati neželjene reakcije na koži i alergije. Šećerna pasta EpilaDerm je prirodna, antialergijska smesa bez ikakvih aditiva, koja sadrži samo šećer i vodu.

2. Temperatura

Depilacija voskom podrazumeva nanošenje toplog voska na kožu, a ukoliko je previše zagrejan, može dovesti do opekotina. EpilaDerm se ne zagreva i ne može opeći kožu, a osim dlačica, uklanja samo odumrle ćelije kože i ne postoji mogućnost da ošteti kožu.

3. Bol

Vosak se nanosi u smeru rasta dlačica, ali se uklanja u suprotnom što uzrokuje bol. Šećerna pasta se uklanja u smeru prirodnog rasta dlačica, što je manji stres za kožu, pa je nežna i bezbolna. Osim toga, pravilna tehnika smanjuje rizik kidanja dlake na minimum.

4. Higijena

Vosak se nanosi spatulom i često je potrebno nekoliko puta umočiti pribor u posudu što može dovesti do kontaminacije. Šećerna pasta se nanosi na celo tretirano područje odjednom, ne koristi se spatula i nema umakanja. Takođe, bakterije ne mogu preživeti u njoj, dok se u vosku mogu i razmnožavati.

5. Dužina dlačica

Za depilaciju šećernom pastom, dovoljno je da su dlačice duge 1 do 2 mm, dok je za depilaciju voskom potrebno čekati da narastu, što nije nimalo praktično, posebno u proleće i leto. Uz to, nakon depilacije šećernom pastom EpilaDerm, dlačice rastu mnogo sporije i ređe.

6. Problematična koža

Depilacija šećernom pastom moguća je i na problematičnoj koži i područjima zahvaćenima proširenim venama ili ekcemom, dok je depilacija takve kože voskom strogo zabranjena. Depilacija voskom često uzrokuje urasle dlačice, dok šećerna pasta EpilaDerm smanjuje rizik od urastanja.

7. Uklanjanje

Šećerna pasta vrlo se lako uklanja običnom vodom, dok su za uklanjanje voska potrebni posebni odstranjivači, ulja i vazelin, a nakon toga koža često ostaje lepljiva, pa se za nju na tim mestima lepi odeća, ostavljajući tragove zbog kojih morate trčati na tuširanje.

8. Brazilska depilacija

Depilacija šećernom pastom prikladna je za sve delove lica i tela, posebno za brazilsku depilaciju, jer je potpuno prirodna, za razliku od voska čiji sastojci često ne odgovaraju svakom tipu kože i dlačica. Epila Derm ne izaziva bol i nelagodnost pri odstranjivanju dlačica, praktičnija je, a koža ostaje glatka i baršunasta još dugo nakon depilacije.

Objavite i Vi svoj članak, kliknite ovde.

Pročitajte uputstvo za korišćenje servisa „Aktuelni članci“ na ovom linku.