Svi problemi u braku nastaju zbog 1 stvari: Evo šta je u pitanju!

Stručnjaci se kunu da je samo jedna stvar razlog zašto se stalno svađate sa partnerom i zašto vam je brak u krizi

299

Problemi u braku

Pročitajte ovu zanimljivu priču. U pitanju je jedna sasvim iskrena i lična priča:

„Kada smo se moja supruga i ja venčali, jednom smo posetili seminar o pružanju psihološke podrške žrtvama savremene trgovine robovima (seksulanim robljem).

Domaćin tog  seminara je pitao prisutne šta je po nama razlog razvoda. Pošto smo supruga i ja prisustvovali nekim predbračnim konsultacijama, pomislio sam da sam stružnjak pa sam na brzinu ispružio ruku i viknuo: „Seks, novac i komunikacija!“

 

Pogledao sam suprugu, a ona mi je klimnula glavom sa smeškom.

Pogrešno„, viknuo je domaćin. „To su samo simptomi pravog problema. Brakovi se završavaju razvodom iz jednog jedinog razloga: velikih očekivanja!

 

Bio sam šokiran!

Ovo otkriće  jednostavno nije moglo ući u moju glavu. O čemu se dalje razgovaralo, ne sećam se. Suviše sam se zamislio o preteranim očekivanjima sa kojima sam se već sreo u bračnom životu koji je trajao tek mesec dana.

Shvatio sam da ovaj smrtonosni otrov pogađa srce svake veze.

Ali velika očekivanja nisu samo problem braka, već i celog našeg života. Nije važno da li ste samac ili oženjen čovek, nezaposlen ili sa punim radnim vremenom, star ili mlad… Visoka očekivanja su bič svake osobe. Od tih očekivanja niko nije dovoljno siguran.

Šta je rešenje?

Ja sam matematičar po prirodi. Volim jednačine. Tako sam napravio jednačinu:

Očekivanje- Realnost= Razočaranje

Šta to tačno znači: 

Očekivanje

Kada se vratimo kući sa posla, čekamo da nam žena spremi večeru. Ona će imati kecelju bez fleka i sedeće preko puta mene. Naša kćerka će sedeti u stolici za hranjenje i ručaće svoje jelo. 

 

SVI Srećni Parovi Rade OVE 4 Stvari:

Realnost

Dolazim kući pola sata kasnije, od večere ništa. Kćerka skače po kući raznoseći smoki na sve strane. Žena sedi za kompjuterom pokušavajući da odgovori na neke mejlove od kuće. Na moje pitanje „Šta ima za večeru?“ baca besne poglede u mom pravcu. Odlazim u kuhinju i nalazim hleb i sir i to postavljam na sto. 

 

Razočaranje….

Antonio Banderas je to najbolje rekao: „Očekivanje je majka razočarenja!

Zaključak: u životu često imamo velika očekivanja, što na kraju vodi do razočaranja.

Ali to ne mora biti tako.

Evo rešenja: Neka život ide svojim tokom.

Ne govorim da se moramo potpno rešiti očekivanja, ali ne bi bilo loše kada bismo ga sveli na minimum.

Dobro je imati zdrav, realističan cilj. Težiti ka nečemu… Ali ako se nađete u situaciji u kojoj su vaša očekivanja previsoka, skloni ste posmatranju i čekanju – odbacite očekivanja i prihvatite stvarnost kakva jeste.

Umorni ste od razočaranja? Odbacite visoka očekivanja i okrenite se ka stvarnosti. Zatim razgovarajte s nekim ko nije ispunio vaša očekivanja i objasnite mu šta i zašto očekujete to od njega.

Kurir Stil

problemi u braku

 
Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More