Menstrualni bolovi, položaj u kojem treba da spavate

281

Rešenje kod menstrualnih bolova: evo u kojem položaju treba da spavate ako vas boli stomak

Jedan položaj spavanja oslobađa nas bolova u stomaku – prirpdan lek protiv grčeva tokom menstruacije…

Bolovi i grčevi u stomakukoji vas drže budnom pola noći sigurno zvuče poznato, baš kao i napadi gladi u 2 ujutru. Ali, postoji jedan položaj spavanja koji može uveliko da umanji menstrualne tegobe i da pomogne da lakše utonete u san. Radi se o položaju fetusa.

– Spavanje u tom položaju ublažava bol u stomaku i u velikoj meri smanjuje grčeve – objasnila je doktorka Lisa Lindli za časopis „Glamour“.

Isto tako, važno je naglasiti da se za vreme ciklusanikako ne preporučuje spavanje na stomaku jer se tako stvara veliki pritisak na matericu.

Izvor: Espreso

menstrualni bolovi

 

Grčevi U Stomaku – Kako Izlečiti

 

Samo u Rakić trgovini

božićni post
božićni post ribe

Menstrualni bolovi Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

 

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno retkog i teskog pražnjenja creva itd. Vrlo su neprijatni i veliki broj ljudi odmah poseže za lekovima i ne pokušavajući da eliminiše bol na neki „zdraviji“ način. Za sve one kojima je ipak stalo do svog organizma evo nekoliko prirodnih metoda da se reše bola.

bolovi u stomaku

 

Bolove u stomaku možete ublažiti tako što ćete:

  1. Napraviti obloge – Od zagrejane soli i peska jer se u njima toplota duže zadržava. Stavite so ili pesak u šerpu ( ili neku drugu posudu), bez ikakvih dodataka i zagrejte. Nakon toga stavite u neku krpu tako da ne ispadne iz nje i stavite na stomak.
  2. Treba piti tople čajeve od nane, kamilice, bosiljka.
  3. Jesti tople čorbe i supe sa dodacima belog i crnog luka.
  4. Masaža – pomaže ako imate bolove izazvane gasovima ili zatvorom, počnite ispod rebara kružnim pokretima dok ne osetite da bol popušta.
  5. Đumbir – ublažice bolove ako budete pili do 3 šolje na dan.
  6. Bistre tečnosti – Pijte vodu, bistru pileću supu, negazirani napitak od đumbira.
  7. Zagrejte peškir sa peglom za veš i stavite na stomak, toplota će smiriti bol, možda čak i trajno ukloniti.
  8. Ako su u pitanju jaki menstrualni bolovi – pijte par dana pre nego što treba da dobijete menstruaciju limunadu svaki dan, šetajte.

 

 

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More