SVI srećni parovi rade OVE 4 stvari:

Toliko je jednostavno, a tako mnogo znači!

192

Srećni parovi rade ove 4 stvari

Ko bi rekao…

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znake pažnje. Sigurno ste dosad nebrojano puta čuli izreku „dela, ne reči“, a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga.

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

  • Aktivno komuniciraju
  • Ne skrivaju emocije
  • Daju komplimente
  • Ne zaboravljaju reći „volim te“

Aktivno komuniciraju

Šta to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspješnim vezama zaista čuju šta im njihovi partneri govore. Čuju šta žele, šta ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

– Pozivi poput: ‘Upravo sam stigla’ ili ‘Treba li ti nešto iz prodavnice’? Poruke poput: ‘Baš razmišljam o tebi’ ili ‘Dogodilo mi se nešto presmešno’ imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključni deo nečijeg života“ – objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Reijli.

 

ljubavni parFoto: Profimedia/ilustracija

srećni parovi
Daju komplimente

– To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao ‘izvrsna večera’ ima veliki značaj na odnos“ objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze

Rešenje kod menstrualnih bolova: evo u kojem položaju treba da spavate ako vas boli stomak

Ne skrivaju emocije

– Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećanja od drugog, takav odnos može biti jako otuđen – smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o sopstvenim osećanjima i mislima ključan za srećnu vezu.

Ne zaboravljaju reći „volim te“

– Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima ‘volim te’ dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, ‘ne želim te reči prekomerno koristiti’. U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore – objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

Autor Srbijadanas.com

 

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More