Neobični trikovi za čišćenje koji šokiraju rezultatom!

Donosimo najzanimljivije i najisplativije trikove za čišćenje koji će vam olakšati život!

342

Trikovi FLEKE SA ZIDA SKINITE HLEBOM: Neobični trikovi za čišćenje koji šokiraju rezultatom!

 

Donosimo najzanimljivije i najisplativije trikove za čišćenje koji će vam olakšati život!

pixabay.com

Foto: Ilustracija

Limun za fleke

Verovali ili ne, sok od limuna možete da koristite za čišćenje mrlja sa skoro svake površine, pa čak i plastike.

Imate ogrebotinu na drvenom podu? Rasecite orah i lagano ga utisnite i razmažite po oštećenom mestu, a ulja iz oraha će učiniti svoje.

Gumene rukavice za dlake kućnih ljubimaca

Ako imate kućnog ljubimca, znate i sami koliko muke zadaje čišćenje dlaka sa namještaja i podova. Sve što vam treba jeste gumena rukavica koju ćete staviti na ruku i preći preko površina gde se nalaze dlake koje će se za rukavicu zalepiti.

pixabay.com

Foto: Ilustracija

Postoji Milion RECEPATA ZA PALAČINKE, Ali NAJBOLJI POSLASTIČAR NA SVETU Kaže Da Sa Ovim BAŠ NIKADA NEMA GREŠKE I Da Je LUDO UKUSAN!

Mrlje na vratima tuš kabine skida pena za brijanje

Nakon svakog tuširanja preti opasnost da će na staklenim (ili plastičnim) zidovima tuš kabine ostati fleke od sapuna, šampona i vode. Kako biste izbegli nakupljanje prljavština, iskoristite penu za brijanje. Rasporedite je po površini i obrišite čistom krpom.

Ogrebotine na automobilu i lak za nokte

Ako ste ogrebali automobil, a nemate novca za lakiranje, pređite preko oštećene površine bezbojnim lakom za nokte kako biste zaštitili površinu od daljeg oštećenja do popravke.

pixabay.com

Foto: Ilustracija

Čudotvorni majonez

Mrlje od vode su česta pojava, ali na sreću vrlo se lako uklanjaju – sve što treba da uradite jeste da na mrlju stavite malo majoneza i suvom krpom sve obrišete.

Filter od kafe ili novine za kristalno čiste prozore

Poprskajte staklo rastvorom za čišćenje i obrišite čistim filterom za kafu ili novinama.

Čista mikrotalasna za nekoliko minuta

Kako biste očistili mikrotalasnu pećnicu besprekorno, zagrejte u njoj vodu sa limunom i ostavite je da stoji tako 5 minuta. Svu prljavštinu ćete očistiti krpicom za minut!

pixabay.com

Foto: Ilustracija

Hleb za fleke na zidu

Ako vas nerviraju otisci ruku ili prljavštine na zidovima, uzmite komad belog hleba koji ste svakako planirali da bacite i njime to očistite. Oduševićete se rezultatom.

Votka za kuću koja prelepo miriše

U raznim mirisima koje koristite u domu nalaze se i razne hemikalije, ali postoji i jedna zdrava opcija – votka! Pomiješate votku i vodu i dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Poprskajte i zavese ili nameštaj za neodoljiv miris.

IZVOR: Republika

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More