Trikovi za brže pranje sudova

146

Trikovi za brže pranje sudova

 
trikovi_za_brze_pranje_sudova.jpg

Čak i one domaćice koje imaju mašinu za pranje sudova moraju i ručno da properu bar nekoliko “sudića”.

Da ne biste ostali zarobljeni kraj sudopere kao zatvorenik neki saveti su vrlo korisni za ubrzavanje pranja.

Četkica i natapanje

Sunđeri su dobri za staklene posude i čaše, ali dobra četka sa drškom može da učini čuda. Mnogo brže ćete oprati tanjire, šerpe i tepsije. Najbolje od svega je što su lake za čišćenje i održavanje (mnoge od njih možete sigurno prati u mašini za sudove ili samo kratko otkuvati u vreloj vodi sa malo deterdženta).

Za pranje sudova je najbolje da se pripremite ili će vas čekati mnogo sati ribanja. Napunite sudoperu gotovo vrućom vodom, sipajte deterdženta, pa ubacite sudove (koliko god može da stane ili bar ono najtvrdokornije). Ostavite da se natapa dok se voda ne prohladi i tada će sidovi biti gotovo oprani. Trebaće samo lagano preko njega preći krpom. Dok se ono natapa vi možete obavljati druge poslove ili napraviti pauzu.

Pročitajte i:  Tri jednostavna načina za uklanjanje pesticida s voća i povrća

“Spratovi” i ljuske od jaja

Ako imate mnogo tanjira za pranje poredajte ih jedan preko drugog, ali ih razdvojite kašikom ili viljuškom (samo između njih ubacite po jednu kašiku ili viljušku). Pustite preko tanjira mlaz tople vode i ostavite da odstoje.

Pogledajte i  Pranje Posuda : 4 Stvari Koje Ni U Ludilu Ne Smete Prati

A šta je sa onim šerpama i zagorelom hranom? E tu uskaču ljuske od jaja. Najbolje je da ih izmrvite i usitnite dobro, pa dodate u vodu i deterdžent u sudoperi i ostavite da sve odstoji. Sa njima najbolje uklanjate zalepljenu i zapeklu prljavštinu. Posebno su efikasne kod šerpi, na kojima vam se, recimo zalepio pirinač na dno. Posle perete kao i obično, a ljuske samo odstranite.

pranje sudova
Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More