Pranje posuda : 4 stvari koje ni u ludilu ne smete prati

82

Pranje posuđa

Deterdžent može biti previše agresivan za pranje nekih površina, pa je bolje da ga izbegavate kakone biste oštetli stvari

     

Deterdžent za pranje posuđa može biti previše agresivan za pranje nekih „osetljivih“ površina, pa je bolje da ga izbegavate i da korsitite redstva koja su namenjena osetljivim površinama.

 

Trikovi za brže pranje sudova


 

4 stvari koje ni u ludilu ne smete prati deterdžentom

 

1. Automobil

Mnogim ljudima je jednostavnije i štedljivije da automobil operu kod kuće, a tada obično koriste deterdžent za pranje posuđa. Istina je da će on ukloniti svu prašinu, blato i ulje sa kola, ali može ostaviti velike posledice kojih nećete odmah biti svesni. Deterdžent može da ošteti boju, pa je bolje da svoja kola perete specijalizovanim šamponima za automobile koji štite boju i daju mu dodatni sjaj.

pranje posuđa

Foto: Pixabay.com / Deterdžent za pranje posuđa se ne sme koristiti za pranje automobila

 

2. Prozori i ogledala

Mnoge žene deterdžent za sudove upotrebljavaju za pranje prozora i ogledala u kući. Iako možda trljate prozore novinama ili „magičnom2 krpom deterdžent će ostaviti ružne tragove. U zavisnosti od vrste, odnosno jačine, on može biti i veoma abrazivan pa ga je bolje izbegavati.

pranje posuđa

Foto-ilustracija: Profimedia / Deterdžent za pranje posuđa nije namenjen za pranje prozora i ogledala

 

3. Odeća

Deterdžent za sudove se često pogrešno upotrebljava za skidanje fleka koje nastaju na odeći. To je pogrešno, jer rizikujete da oštetite tkaninu koja potom može da izgubi boju, tako ćete dobiti novu vrstu fleke.

Foto: Profimedia / Deterdžent za pranje posuđa se ne sme koristiti na odeći

 

4. Mašina za pranje sudova

Ako vam je nestalo tableta za pranje sudova u mašini, nikako nemojte sipati običan deterždent jer ćete prostoriju napuniti penom. Tablete su osmišljene tako da manje pene i da se lakše ispiraju sa posuđa, pa ih deterdžent nikako ne može zameniti.

Foto: Pixabay.com / Deterdžent se ne sme koristiti umesto tableta za pranje posuđa

 

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More