Čitavog života pogrešno stavljate DEZODORANS!

Evo šta radite kako ne treba

151

I to je moguće – jednu tako banalnu stvar kao što je dezodorans možemo da ne koristimo kako treba

Stalno ste u pokretu, stalno vam je dezodorans pri ruci, a čini vam se da malo, malo pa osetite neki dodatan ne baš miomiris iz pravca sopstvenih pazuha ili vas oni svrbe. Ako je tako nešto ne radite kako valja.

Sigurno smatrate da dobro održavate higijenu osobito kada se radi o nečem tako jednostavnom kao što je nanošenje dezodoransa. Ali ako vam pazusi još imaju neki miris ili svrbe, nešto ne radite dobro. Pokušajte izbeći neke uobičajene greške, kaže lekar Mark Malek, plastični hirurg iz Arizone, a prenosi net.hr.

 

BAR, QR COD, Će MORATI Da Ima SVAKI Proizvod

 

Koristite pogrešan proizvod

Dezodorans i antiperspirant su dva različita proizvoda. Ako vas brine jedino miris, koristite dezodorans. Antiperspiranti sadrže aluminijum-hlorid, sastojak koji blokira znojne žlezde. Ako se mnogo znojite, koristite antiperspirant, savetuje dr Malek.

Foto-ilustracija: Profimedia

Nanosite ga u pogrešno vreme

Dezodorans se može nanositi bilo kada tokom dana, ali veče je vreme za antiperspirante. To je doba dana kada se uglavnom manje znojimo. Nije pravilo, ali antiperspirant će se bolje vezati za kožu pre nego što se pojača količina znoja narednog dana.

Ne stavljate ga dovoljno

Ponekad nije dovoljno staviti tek malo nekoga sredstva. Da bi se izbegla neželjena mokra mrlja ispod pazuha, na primer usred važnog sastanka, budite velikodušni i nanesite veću količinu antiperspiranta na celo područje pazuha kako biste bili sigurni da ste pokrili sve znojne žlezde.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Koristite preparat jakog mirisa

Osećate da vas pazusi iritiraju, pomalo peku ili svrbe? Žene koje imaju ekcem ili osetljivu kožu moraju izbegavati dezodoranse teških mirisa jer oni iritiraju kožu. Pre nego što počnete da ih nanosite ispod ruke, isprobajte ih na koži korena dlana gde stavljate parfem, ili koristite one bez mirisa.

Koristite isti proizvod od srednje škole

Ako ih nanosite kako treba, a još uvek osećate da ste znojavi, možda je vreme za drugi proizvod. Možda su se znojne žlezde navikle. Telo može razviti rezistenciju na antiperspirante i ako  ne prestajete da se znojite, javljaće vam se mokre fleke ispod pazuha. A tako rastu mikroorganizmi koji doprinose neugodnom mirisu.

Pogledajte kako uz pomoć paste za zube možete sprečiti magljenje naočara i otklonite neprijatan miris plastike:

Autor Telegraf.rs

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More