Čokoladna torta je poslastica koja se ne odbija, ali obično onome ko treba da je napravi padne mrak na oči kada pomisli koliko ga rada u kuhinji čeka.

A da li ste znali da ovaj čokoladni užitak možete da spremite sa samo dva sastojka? Da, dobro ste pročitali!

POTREBNO JE:

3 jajeta

Oko 3 table čokolade (ukupno 165grama)

Da, to je sve!

PRIPREMA:

– Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider, da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom.

– Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi.

– U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu.

– U čokoladu sada dodajte i belanca i dobro ali nežno promešajte. Dodajte belanca u više navrata kako bi smesa ostala prozračna.

– Okrugli kalup za tortu obložite pek papirom, pa izlijte testo.

– Pecite na 170 stepeni nekih 30 do 40 minuta.

– Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.

Po želji možete tortu premazati nečim (rumom, likerom ili čime god želite) i/ili dodati i šećer u prahu.

T.G.
Autor Zena Blic 
 
Čokoladna torta