Priprema savršene testenine – 7 Zlatnih pravila

321

Broj ljubitelja testenine širom sveta je svakim danom sve veći. Razlozi za to? Možda je u pitanju izvrstan ukus, ili velika raznolikost oblika, ili beskrajne mogućnosti kombinovanja praktično sa bilo čim, ili čak činjenica da je toliko brza i jednostavna za pripremu.
Pre nego što isprobate neki od brojnih recepata koje predlažemo na ovom sajtu, imajte na umu da, ma koliko ono bilo jednostavno, kod kuvanja testenine postoje određena osnovna pravila koja treba poštovati.

Ovo je 7 zlatnih pravila za pripremu savršene testenine:

 1. Obavezno stavite dosta vode prilikom kuvanja testenine (1 litar vode na 100 grama testenine).
 2. Neka voda proključa pre nego što dodate so (oko 10 grama soli na 1 litar vode). Zatim ubacite testeninu i nastavite sa kuvanjem.
 3. Mešajte povremeno da ne bi došlo do lepljenja i nastavite sa kuvanjem, bez poklopca.
 4. Nemojte je prekuvati. Testenina bi trebalo da bude „al dente“, odnosno „tvrda na zagriz“, a ipak skuvana. Najbolje je da probate testeninu pre nego što je procedite.
 5. Kada bude gotova, procedite testeninu ali je nemojte ispirati hladnom vodom. Testenina bi trebalo da bude topla kada se meša sa prelivom. (Ako testeninu koristite za hladne salate, možete je isprati vodom ili staviti malo ulja kako se ne bi lepila prilikom hladjenja).
 6. Usklađivanje vremena je veoma važno. Preliv i testenina bi trebalo da budu pripremljeni u isto vreme. Kod mnogih recepata kao što je Karbonara, loše usklađivanje vremena bi za rezultat imalo lošu testeninu. Pomešajte testeninu sa prelivom čim budu spremni. Ako bi testenina duže stajala, moglo bi da dođe do lepljenja.
 7. Uz vrlo mali broj izuzetaka, testeninu bi trebalo odmah poslužiti. Kako kaže jedna italijanska poslovica „gost treba da čeka testeninu, ne testenina gosta!“

 

RAKIĆ TRGOVINA NAGRAĐUJE:
5 kupaca komplet proizvodima iz asortimana Panona testenina..

Učestvuj u nagradnoj igri i preuzmi testeninu u najbližoj Rakić tgovini… zašto korisite Panona testenine?

Popuniti formular ispod.
 


   

  Komentari
  Loading...

  This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More