SVI srećni parovi rade OVE 4 stvari:

Toliko je jednostavno, a tako mnogo znači! Ko bi rekao...

177

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znake pažnje. Sigurno ste dosad nebrojano puta čuli izreku „dela, ne reči“, a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju

Šta to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspješnim vezama zaista čuju šta im njihovi partneri govore. Čuju šta žele, šta ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

BUKVALNO ne skidaju POGLED sa OVOG DELA TELA: Žene NIKAD neće pogoditi ŠTA muškarce NAJVIŠE PRIVLAČI

– Pozivi poput: ‘Upravo sam stigla’ ili ‘Treba li ti nešto iz prodavnice’? Poruke poput: ‘Baš razmišljam o tebi’ ili ‘Dogodilo mi se nešto presmešno’ imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključni deo nečijeg života“ – objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Reijli. 

ljubavni par

Foto: Profimedia/ilustracija

Daju komplimente

– To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao ‘izvrsna večera’ ima veliki značaj na odnos“ objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze

LENA KOVACEVIC FOR P….S….

Ne skrivaju emocije

– Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećanja od drugog, takav odnos može biti jako otuđen – smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o sopstvenim osećanjima i mislima ključan za srećnu vezu.

Ne zaboravljaju reći „volim te“

– Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima ‘volim te’ dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, ‘ne želim te reči prekomerno koristiti’. U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore – objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

Autor Srbijadanas

ZA PREZAUZETE DOMAĆICE: Najbrža i najbolja proja sa sirom na celom svetu! (VIDEO)

Mekana, ukusna proja koja se brzo i lako priprema je je savršena za prezauzete domaćice. Trebaće vam svega pet minuta da je napravite i odmah ide u rernu na pečenje. Ne treba vam vaga već vam je mera šolja. Proja je jako ukusna, meka i fina i ne deluje kao da ste je na brzinu spremili

SASTOJCI:

  • 1 šolja (za čaj) kukuruznog brašna
  • 1 šolja (za čaj) pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja mleka jogurta ili kisele vode
  • 3/4 šolje ulja
  • Soli po ukusu
  • Sira po ukusu

Aromatična palenta

Peći na 220 stepeni 20 minuta.

Pogledajte VIDEO i uverite se da ju je vrlo lako spremiti:

U 1/2 smese dodala sam seckanu vezu blitve i dobila prelepe mafine malo drugačijeg ukusa, inače ova smesa je osnova meni za sve mafine od čistog kukuruznog brašna bez dodavanja belog brašna.

srećni parovi

veleprodaja

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More