Sok od cvekle za proveru urina: Ako je tamna, u velikom ste problemu!

186

Sok od cvekle

Autor ZDRAVLJE

POPIJTE ČAŠU SOK OD CVEKLE, PA PROVERITE BOJU URINA: Ako je tamna, u velikom ste problemu

Cvekla

POPIJTE ČAŠU SOKA OD CVEKLE, PA PROVERITE BOJU URINA: Ako je tamna, u velikom ste problemu

Foto: Profimedia/ilustracija

Obratite pažnju.

Dosadašnja istraživanja pokazala su da nitrati u cvekli znatno snižavaju krvni pritisak i tako smanjuju rizik od razvoja srčanih bolesti, infarkta i bolesti bubrega.

MAGIČNA ČAJNA MEŠAVINA: Izlečite iritantne ljuspice na koži prirodnim putemPalmino ulje: da li je zdravo ili štetno?

Gorka kafa, sladak život: Evo zašto je gorka domaća kafa jedina koju bi trebalo da pijete

 

Da li ste znali da cveklom možete da testirate svoje zdravlje? Dovoljno je samo da pojedete salatu od sveže cvekle ili da uzmete nekoliko kašika njenog lekovitog soka.

Nakon nekoliko sati, obratite pažnju na boju urina. Ako se menja prema crvenoj, to je uglavnom znak da vaša creva, jetra i bubrezi ne obavljaju dobro svoju funkciju.

Sok od cvekle

Foto: Profimedia/ilustracija

– Jedan vrlo jednostavan test koji svako može da uradi i utvrdi stanje organizma jeste da pojede salatu od cvekle ili da popije bar nekoliko kašika njenog soka.

Ukoliko urin menja boju prema crvenoj, to je znak da predio creva, jetre i bubrega ne funkcioniše na najbolji način. Kao što urin može da dobije crvenkastu boju, tako i toksične materije mogu da prođu u neprerađenom stanju kroz ove organe – objašnjava Georgij Nazarov, ruski naturolog i autor mnogih knjiga o zdravom životu i zdravoj ishrani.

Karakteristična crvena boja cvekle potiče od betacijanina, crvenog pigmenta. To su u stvari jaki antioksidanti, koji utiču na prevenciju različitih bolesti.

Betacijanin utiče na obnavljanje krvi, dok biljka u celini deluje i antikancerogeno.

Dovoljno je popiti 250 ml soka od cvekle da bi se pospešila cirkulacija u krvnim sudovima mozga i smanjio rizik od demencije u starosti.

Sok od cvekle

SOK KOJI DIŽE IZ MRTVIH: HIT U SVETU, A PRAVI SE ZA DVA MINUTA

 

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More