Pauza tokom rada za bolju produktivnost

102

Više studija je pokazalo da pravljenje pauza tokom rada poboljšava produktivnost.

Umor, naime, smanjuje našu efikasnost a odmor nam omogućuje da se tokom dana bar delimično oporavimo i izbegnemo premorenost. Jedna studija u kojoj je učestvovalo 95 zaposlenih imala je za cilj da utvrdi kakve pauze su najbolje.

Za početak, tokom pauze bi čovek trebalo da radi nešto što voli, radije nego da to vreme koristi za neke lične obaveze koje se silom prilika moraju obaviti.

Takođe bi na pauzu trebalo ići ranije tokom dana – na taj način možemo bolje da obnovimo energiju nego ako čekamo da već budemo umorni da bismo nakratko predahnuli.

U istraživanju je isto primećeno da su ljudi koji prave kratke i retke pauze manje produktivni.

U ovom kontekstu zanimljivo je još jedno istraživanje koje je proučavalo upotrebu pametnih telefona tokom radnog vremena, bilo za komunikaciju sa dragim ljudima ili korišćenje društvenih mreža.

Naime, u pomenutom istraživanju je utvrđeno da ova navika ne utiče negativno na produktivnost, i da pozitivno deluje na opšte zadovoljstvo zaposlenih ukoliko se, naravno, umereno praktikuje (u proseku do 22 minuta dnevno).

Autor Doktor.rs

Gaćice Koje Vibriraju I Dovode Žene Do Vrhunca (VIDEO)

– uz ovaj donji veš žene će obožavati da gledaju SP

 

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More