Posni MANASTIRSKI pasulj tetovac kom nećete odoleti

GRAVČE NA TAVČE

0 456

Pasulj tetovac 

GRAVČE NA TAVČE Posni MANASTIRSKI pasulj tetovac kom nećete odoleti (RECEPT)

Jednostavno se priprema, a ukus se ne zaboravlja

Pasulj, prebranac

 Foto: Shutterstock

Svi vernici Badnje veče obeležavaju strogim postom, a evo kako da pripremite najlepši pasulj prebranac. Prestavljamo vam manastirski recept kom niko ne može da odoli.

 

 

Potrebno je:

– 300 g belog pasulja tetovca

– 2 glavice crnog luka

– 2 suve crvene paprike

Preliv:

– 200 g crnog luka

– 50 g šargarepe

– 3 čena belog luka

– 1 vezica peršuna

– biber, ulje, so

Foto: Shutterstock

Priprema:

Pasulj potopite uveče u hladnu vodu, a sutradan ga kuvajte u nesoljenoj vodi. Kada se napola skuva, dodajte mu pola nasečenog luka i jednu celu papriku, pa kuvajte dalje dok potpuno ne omekša.

U posebnoj posudi prodinstajte na ulju sa kašikom vode preostali luk, rendanu šargarepu, seckani beli luk i seckani peršun. Posolite i pobiberite po ukusu.

Pasulj istresite u vatrostalnu posudu i prelijte ga prelivom od luka i šargarepe. Stavite posudu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.

„Gravče na tavče“ je obično vrlo jako jelo, ali je takode dobro i ako se pripremi blaže, tako da ga mogu jesti i ljudi slabijeg želuca.

AUTOR: 

 

PROČITAJTE JOŠ:

GOTOVO ZA 5 MINUTA Čokoladna Torta Koja Se Ne Peče!

pasulj tetovac

 

Zapečeni pasulj tetovac

Sastojci 

Potrebno je:

  • 300 g pasulja tetovca
  • po potrebi voda
  • 5 kašike ulja
  • 1 list lovora
  • po ukusu soli
  • 1/2 kašičice suvog ruzmarina
  • 1/2 kašičice suve mirođije
  • po ukusu belog bibera

Zaprška:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 60 ml ulja
  • 5 čena belog luka
  • 1 suva cevena paprika
  • 2 kašike aleve paprike

Priprema

1

Pasulj tetovac oprati u nekoliko voda. Staviti da nabubri. Kad nabubri prokuvati i prvu vodu isipati. Naliti vodu, dodati ulje i začine i kuvati dok se pasulj skuva i ispari voda da ostane gust pasulj.

2

Pasulj tetovacZaprška: Na ulju upržiti seckani crni luk i beli luk. Kad dobije žutu boju dodati suvu papriku iseckanu na sitno. Kratko propržiti.

3

Pasulj tetovacDodati alevu papriku izmešati. Vrućom zaprškom zapržiti vruć kuvani pasulj.

4

Pasulj tetovacPasulj sipati u pleh. Zapeći na 250 C oko 25 minuta.

Savet

Savet:

Služiti toplo jelo uz salatu po izboru!

Autor Recepti.com

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More