Kako se koristi čokolada za kuvanje?

143

Čokolada ima široku primenu u poslastičarstvu, ali da bi se koristila za pripremu različitih ukusnih deserata, ona treba da se rastopi – to je najvažniji momenat u njenoj pripremi. Kada koristite čokoladu za pravljenje torta i kolača, treba da izaberete onu visokog kvaliteta.

Da biste je rastopili, prvo što treba da uradite je da je nasečete na male parčiće. Ako je u obliku mrvica, možete je koristiti direktno. Obavezno treba da je rastopite na pari – stavite manju u veću posudu, u koju ste prethodno sipali vodu.

Stavite na ringlu i zagrejte, ali pazite da voda ne uđe u čokoladu, jer će se zdrudvati. Voda ne treba da provri, najbolje je da bude na umerenoj temperaturi. Dobijena rastopljena čokolada može da se koristi za glazure na tortamanadeve i td.

Najčešća obrada čokolade je njeno temperiranje. Za tu svrhu treba vam kuvertura koja može da bude tamna, bela ili mlečna. Tamna se koristi za ukrase, bela i mlečna za kremove, nadeve i glazure. Najlakši način da je temperirate je kada koristite komadiće čokolade.

Stavite 2/3 kuvertire u odgovarajuću posudu, zagrejte i raspopite je polako na pari. Dodajte kuvertiru u 2-3 navrata i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako je neophodno, dodajte još nekoliko komadića čokolade.

Na bonapeti.rs naći ćete brojne ukusne recepte sa čokoladom.

Autor https://bonapeti.rs

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More