Srca od viršli – kreativni doručak za decu ili voljenu osobu

Srca od viršli

 

Budite kreativni, pa napravite ukusna srca od viršli! Ovako ćete decu lakše naterati da ne preskoče najbitniji obrok u toku dana, a ovaj interesantni doručak sasvim slobodno možete servirati dragoj osobi u krevet.

 

Sastojci:

5 kobasica
5 jaja
5 listova edamovog
ulja
sa
mljevenim crnim biberom

Način pripreme:

Viršle zasečemo po dužiini ostavljajući oko 1 centimentar od početka viršle. Od svake viršle formiramo srca, pa krajeve učvrstimo čačkalicama. Srca poređamo u nauljenu tepsiju.

U unutrašnjost svakog srca polupamo po jedno jaje. Jaja posolimo i pobiberimo. Listove edamera oblikujemo u formu srca približno slične veličine kao napravljena srca od viršle. Pečemo 10 minuta na 230 stepeni.

Jelo serviramo sa salatom po vašem izboru (paradajz, zelena salata …)

Prijatno!

Autor Bašta balkana

Američke palačinke

 

Tegovina na veliko 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More