Salata od kelja, avokada i nara

0 2

SALATA OD KELJA, AVOKADA I NARA
Sastojci
SASTOJCI ZA JEDNU OSOBU:
70g Kovrdžavog kelja lišćara
Pola avokada
1 kašika pečenog semena golice
2 kašike zrna nara
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika tahini sosa
Četvrtina limete

Priprema
Listove kelja temeljno operite i osušite papirnim ubrusom. Uklonite tvrde stabljike i isecite listove na tanke trake. U posudu sipajte sok od limete, jednu kašiku tahini sosa (koji možete pronaći u supermarketu), dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i dodajte kelj.

Dobro promešajte sve sastojke i nekoliko minuta masirajte kelj rukama kako bi tahini sos upio i omekšao listove kelja. Dok kelj odmarate, ogulite i isecite polovinu avokada na kockice, a potom očistite nar i izdvojite dve kašike zrna.

Stavite pripremljeni kelj u činiju ili na tanjir, pa dodajte iseckani avokado, pečene semenke golice i zrna nara.

Kovrdžavi kelj je izuzetno zdrav, bogat antioksidansima, vitaminom C, kalcijumom i gvožđem. Pored toga, posjeduje antikancerogena i protivupalna svojstva, zbog čega se u tradicionalnoj medicini koristi kao lek za bolove u zglobovima, uganjanja i modrice.

Takođe, sadrži mnogo vlakana, ne sadrži masti i ima vrlo malo kalorija, što ga čini savršenim izborom za niskokaloričnu dijetu ili za očuvanje kondicije.

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More