SastojciKoličina
paprika1
tikvice2
crni luk1 manji
beli luk1-2 čena
šargarepa1 veća
sopo ukusu
biberpo ukusu
suvi peršunpo ukusu
jaja2
palenta150 g
mleko250 ml
šunka50 – 100 g
brašnopo potrebi

Kako pripremiti

  • Papriku, tikvice i šargarepu operite i isecite na trakice ili izrendajte na krupnije rende, malo posolite, pobiberite i ostavite sa strane. Šunku naseckajte isto na trakice i propržite zajedno sa lukom i belim lukom.
  • Tikvice ocedite od vode i dodajte šunki i luku i još sve zajedno kratko propržite. Žumanca, palentu, so, biber, suvi peršun i mleko umutite, u to dodati povrće i na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano umešajte.
  • Ako je vodenasto dodajte kašiku, dve brašna da bude malo gušće nego za palačinke. U zagrejanom tiganju na malo ulja pecite manje, a deblje palačinke sa obe strane.

Autor Zena Blic 

Žitna štanglica sa voćem i čokoladom, namenjena svim ljubiteljima hranljivih barova. 
Obogaćena sa ukusom kajsije u kombinaciji sa žitaricama, predstavlja idealnu užinu ili poslasticu.
http://026.rs/proizvod/bonzita-vitanova-kajsija/