Posebno je poznat recept jednog od najboljih poslastičara na svetu – Francuza Pjera Ermea, koji tvrdi da nekoliko malih stvari pravi veliku razliku, a da su njegove palačinke toliko sočne i ukusne, da im praktično nije potreban namaz.

Potrebni sastojci za 35 palačinki:

* 200g brašna

* 50g šećera

* 1/2 l mleka

* kašika ili dve arome vanile

* 5 jaja

* izrendana kora četvrtine limuna

* izrendana kora cele pomorandže

* 10 ml ruma (nije neophodno)

* 100 g maslaca

Sočne i slasne
SOČNE I SLASNEFOTO: PROFIMEDIA

Priprema:

1. Zagrejte mleko dok ne proključa, pa ubacite aromu vanile. Ostavite 30-ak minuta da se ohladi i da mleko poprimi ubačenu aromu.

2. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Izrendajte na sitnoj strani rendi koru limuna i pomorandže, pa im dodajte šećer.

3. Mleko mikserom umutite sa jajima.

4. Prosejte brašno u činiju, dodajte pripremljen šećer sa izrendanom koricom, pa u ovoj smesi formirajte rupu u koju ćete dodati umućeno mleko sa jajima.

5. Žicom izmešajte tečne i suve sastojke sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

6. U glatku smesu dodajte rastopljeni, ohlađeni maslac i rum ako želite, pa istavite smesu da odstoji 15-ak munuta.

7. Zagrejte tiganj,a i bacite se na pečenje palačinki. Služite ih tople uz na,maz po želji!