Postoji milion RECEPATA ZA PALAČINKE, ali NAJBOLJI POSLASTIČAR NA SVETU kaže da sa ovim BAŠ NIKADA NEMA GREŠKE i da je LUDO UKUSAN!
Valjda svaka domaćica u Srbiji ima svoj omiljeni recept za palačinke, a mnoge to rade i odokativno, ali nije na odmet saznati posebne cake koje primenjuju slavni kuvari kada pripremaju ovu poslaticu popularnu širom sveta.
Posebno je poznat recept jednog od najboljih poslastičara na svetu – Francuza Pjera Ermea, koji tvrdi da nekoliko malih stvari pravi veliku razliku, a da su njegove palačinke toliko sočne i ukusne, da im praktično nije potreban namaz.
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
* 200g brašna
* 50g šećera
* 1/2 l mleka
* kašika ili dve arome vanile
* 5 jaja
* izrendana kora četvrtine limuna
* izrendana kora cele pomorandže
* 10 ml ruma (nije neophodno)
* 100 g maslaca
Priprema:
1. Zagrejte mleko dok ne proključa, pa ubacite aromu vanile. Ostavite 30-ak minuta da se ohladi i da mleko poprimi ubačenu aromu.
2. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Izrendajte na sitnoj strani rendi koru limuna i pomorandže, pa im dodajte šećer.
3. Mleko mikserom umutite sa jajima.
4. Prosejte brašno u činiju, dodajte pripremljen šećer sa izrendanom koricom, pa u ovoj smesi formirajte rupu u koju ćete dodati umućeno mleko sa jajima.
5. Žicom izmešajte tečne i suve sastojke sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
6. U glatku smesu dodajte rastopljeni, ohlađeni maslac i rum ako želite, pa istavite smesu da odstoji 15-ak munuta.
7. Zagrejte tiganj,a i bacite se na pečenje palačinki. Služite ih tople uz na,maz po želji!