Posne spagete sa tunjevinom – napravite lako ovo brzo, posno jelo, idealno za dane posta i one kada nemate vremena da boravite u kuhinji duže od pola sata!
Posne spagete
Posne spagete sa tunjevinom
Sastojci:
300 gr posnih špageta,
kuvani paradajz ili 100 gr kečapa,
1-2 glavice crnog luka,
2 konzerve tunjevine,
ulje,
so,
peršunov list ili list nane.
Priprema:
Luk iseći sitno i propržiti na zagrejanom ulju da omekša. Paradajz i malo kečapa dodati u luk. Skloniti s vatre kada postane malo gušće i ostaviti da se prohladi (može se dodati kašika brašna). Ocediti ulje iz tunjevine, izmešati je sa paradajzom i lukom. Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti ih i isprati hladnom vodom i preko dodati spremljeni prilog. Može se odozgo staviti seckani peršunov list ili list nane.
Prijatno!
Autor Opanak.net