6 korisnih načina uporabe deterdžent za pranje posuđa

Bićete iznenađeni

164

Prilično smo sigurni da ti na pamet nikada nije pala ideja da deterdžent za pranje posuđa upotrebiš s nekom drugom namerom osim za pranje posuđa. Deterdžent za pranje suđa koristan je u raznim situacijama i može ti uveliko pomoći kada je u pitanju obavljanje kućanskih poslova.

deterdzent za pranje posuđa

1. Trik protiv buva

Ako tvog kućnog ljubimca opsedaju buve deterdžent za pranje posuđa bit će ti od velike koristi. Sve što trebaš napraviti jest pripremiti kupku na bazi deterdženta za pranje posuđa. Ova će kupka ukloniti buve, a tvoj će ljubimac biti savršeno siguran jer nisu upotrebljene nikakve jake (i skupe) hemikalije.


 

2. Zamka za mrave

Deterdžent za pranje posuđa odličan je partner i kada je u pitanju ratovanje protiv nekih drugih napasnika kao što su – mravi. U posudi valja pomešati jednake količine vode i deterdženta za pranje posuđa i naneti ga na mesto koje vrvi mravima. Na ovaj način problem s mravima bit će rešen u tren oka.

deterdzent za pranje posuđa

3. Kvaka koja škljoca i sjajni prozori 

Ako mir tvoga doma remeti kvaka koja ne želi prestati škljocati ovaj ćeš problem vrlo jednostavno riješiti. Sve što trebaš napraviti jest premazati je deterdžentom. Ako ti, pak, problem zadaju nedovoljno čisti i sjajni prozori trebat će ti jedna velika kanta s toplom vodom i nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa te vodikovog peroksida. Ova mešavina u stanju je s prozora ukloniti čak i najtvrdoglavije mrlje.

4. Mrlje od masnoće i crnog vina 

Deterdžent za pranje posuđa koristan je i u slučaju umrljane odeće. Masne mrlje veoma se lako uklanjaju ako na njih naneseš malo deterdženta te pričekaš nekoliko minuta prije uobičajenog stavljanja na pranje. Kada su u pitanju mrlje od crnog vina njih je, pak, veoma lako ukloniti uz kombinaciju deterdženta za pranje posuđa i malih količina vodikovog peroksida.

deterdzent za pranje posuđa

5. Masna kosa

Deterdžent za pranje posuđa pomoći će ti i ako imaš problema s masnom kosom. Sve što trebaš napraviti jest oprati kosu s deterdžentom za pranje posuđa!

6. Čišćenje blendera

Blender možeš očistiti tako da u njega uliješ malo deterdženta za pranje posuđa te nekoliko kašika tople vode. Nakon ovoga treba uključiti blender (najviša brzina) te malo pričekati. Blender na kraju valja isprati uz pomoć obične vode.

Autor eatlovesleep


 

Većina sudopera u današnjim domaćinstvima napravljene su od nerđajućeg čelika.

Dobra vest kod ovog materijala jeste što ne morate da brinete da će vremenom potamneti. A loša vest je što se svaka mrlja, masna fleka ili kamenac kojeg je sve više u vodi primetiti na njoj, ukoliko je ne ribate baš svakog dana.

Jedan od bržih, a svakako i najjeftiniji način da očistite sudoperu i izglancate metal do „visokog sjaja“, jeste da se poslužite namirnicom bez koje se nijedno domaćinstvo ne može zamisliti –

Više na link 

Komentari
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More