2 posta

5 Trendovi video marketinga koje trebate znati za 2020. godinu

Da biste osigurali uspjeh u marketingu, ključno je shvatiti kako se mijenjaju vaša publika, njihovi ukusi i tehnologija koja vam stoji na raspolaganju. Bez uvida u prilike i prijetnje koje se približavaju, teško je planirati i izraditi efikasnu strategiju koja zadovoljava ciljeve vaše organizacije.

Video marketing se ne razlikuje ako se bilo šta video platforme i njihove aplikacije promijene brže od mnogih drugih područja marketinga. Dakle, šta trebate znati u 2020. godinu? Na današnjem blogu dijelimo pet ključnih trendova video marketinga, zajedno sa našim savjetima i trikovima za iskorištavanje mogućnosti koje nude.

1. Vrijeme provedeno za gledanje videa samo će se povećavati

Ovaj prvi trend postavlja scenu za ostatak godine. Pokazuje da koliko god video sadržaja već gledamo, većina nas ima apetit za više!

U 2019. godini prosječno vrijeme provedeno gledajući digitalni video svaki dan poraslo je na nešto manje od 100 minuta. To je čitav sat i 40 minuta svaki dan, posvećen gledanju videa na platformama društvenih medija poput YouTubea, kao i videa na web lokacijama kompanija, u e-mailovima i oglasima. Podaci eMarketera predviđaju da će se to tokom 2020. popeti na preko 108 minuta svakog dana i nastavit će se povećavati u 2021. Pa šta ovaj trend znači za vas?

Video početnik: ako već ne stvarate video sadržaj, ne propuštajte! Znamo da je video popularan medij za učenje novih stvari i zabavite se, pa ako ste novi u kreiranju videa, započnite pretvaranjem svojih najuspješnijih blogova ili članaka u videozapise. Ovo je brz i jednostavan način za postizanje veće vrijednosti od postojećeg sadržaja dok eksperimentirate s videom. Da biste započeli, pokušajte s jednim od naših predložaka.

Poboljšavanje videozapisa: možda ćete se koristiti za stvaranje videozapisa za neke kanale, ali 2020. godinu učinite proširivom horizontom. Ako vidite rezultate svojih YouTube videozapisa, zašto ne isprobati isti princip sa svojim marketinškim e-mailovima. Istraživanje je pokazalo da uključivanje riječi „video“ u naslovne teme e-pošte povećava otvorenu stopu . Dovoljno je da prilagodite svoje YouTube videozapise prema vašoj e-pošti i budite spremni za mjerenje rezultata.

Video stručnjak: ako već stvarate redovne nove video sadržaje, ovaj trend se odnosi na to da umjesto da te dodatne minute trošite na gledanje tuđeg videa, oni će gledati još 9 minuta vašeg! Da biste to učinili, morate uzeti u obzir putovanje koje vaša publika prođe kad gleda vaš sadržaj. Da li će vidjeti prompt za gledanje drugog srodnog videa? Stvarate li popise za reprodukciju srodnih videozapisa kako biste zauzeli gledatelje?

2. Prodavači će potrošiti još više na video oglase na društvenim mrežama

Dok svi gledamo više video sadržaja, trgovci poput vas ostvaruju potencijal video oglasa, posebno na društvenim mrežama .

Ništa ne zaustavlja palčeve kako se kreću po društvenim feedovima poput dobro postavljenog videa, posebno onih koji nas iznenade ili šokiraju. Uzmite ovaj oglas marke keksa, McVitie-a koji govori o usamljenom vozaču dizalica koji nije u mogućnosti uživati ​​u odmoru sa kolegama. Privuklo nas je visokokvalitetna animacija i naizgled svjetovno okruženje koje vodi do iznenađujuće emotivne priče.

S ovakvim vrstama oglasa koji daju sjajne rezultate, nije ni čudo što istraživanje pokazuje da će 2020. godine marketingu povećati potrošnju na video oglase na društvenim mrežama za preko 23%. To će ukupno potrajati američke video oglase na društvenim medijima na ogromnih 13,44 milijarde dolara.

Facebook će i dalje biti kralj društvenog videa, ali druge kompanije poput Snapchata i Twittera brže rastu kompanije za videooglase. Imajući to u vidu, vrijedno je eksperimentirati s video oglasima na Twitteru i Snapchatu, iako će oni možda biti skuplji za trčanje, još je manje konkurencije gledateljima nego na Facebooku.

3. Personalizirani videozapisi ključni su za izdvajanje iz gomile

Možda mislite da je personalizacija marketinški trend koji je dobro uspostavljen. A za direktnu poštu, e-poštu i odredišne ​​stranice to je – ali ono što je novo je personaliziranje videa.

Ako ste u e-poruci vidjeli videozapis koji vam se obratio po imenu i istaknuo ključne izazove koje pokušavate riješiti, vjerojatno ćete pročitati više kako biste saznali više. Podaci Savjeta za CMO podržavaju ovu teoriju. Kada pitate potrošače iz SAD-a, Velike Britanije, Irske, Australije i Novog Zelanda koji će kvaliteti u videozapisima pomoći njihovom procesu donošenja odluka, personalizacija je visoko na listi.

Nije iznenađujuće kada nas personalizacija čini da se više razmatramo i razumijemo, stoga počinjemo razvijati odnos prema marki i pamtiti ih. Ovaj dio je posebno važan kada istraživanja pokazuju da je 90% potrošača sklonije kupovini robnih marki koje prepoznaju i koji daju relevantne ponude i preporuke.

Pa kako možete svoje video zapise prilagoditi potrebama svoje publike? Počinje s razumijevanjem onoga što im je zaista važno. Bez ovih podataka nećete moći odstupiti svoju poruku. Preporučujemo da koristite tehniku ​​5 Whys da biste došli do dna onoga što vaša ciljna publika zaista želi.

Nakon toga je slučaj testiranja nivoa personalizacije za vas i prilagođavanje video zapisa u skladu s tim. Upravo smo prošli ovaj proces s našim e-mailovima VideoScribe i podijelili smo rezultate tri različita ispitivanja na jednom od naših posljednjih blogova – saznajte šta smo ovdje naučili.

4. Povećajte promet na veb lokacijama pomoću video SEO-a

Popularnost videozapisa uzrokovala je da pretraživači poput Googlea drže inchich videozapise bliže vrhu organskih rezultata pretraživanja i na radnoj i mobilnoj mreži.

Google je sada najavio da će upotrebljavati AI za prepoznavanje isječaka videozapisa u vezi sa određenim upitima pretraživanja i pokušajem automatske reprodukcije tih rezultata. To čini vaš video sadržaj još vrednijim jer može pomoći da se vaš brend otkrije i stvori nove mogućnosti za povećanje prometa na vašoj web stranici.

 

To također znači da bi optimizacija vaših videozapisa za SEO u 2020. godini trebala biti prioritet, bilo da se radi o YouTubeu ili videozapisima hostiranim na vašem web mjestu ili drugim platformama. Ovdje možete pronaći naših 6 najboljih savjeta za optimizaciju video sadržaja za SEO ovdje.

5. YouTube je sve više kanal izbora za djecu

Djeca vole da im se pričaju priče, bilo da ih roditelj prije spavanja ili putem video kanala u bilo koje doba dana. Najveća promjena medijskih navika mladih nije nešto novo poput virtualne stvarnosti; koliko vremena provode gledajući videozapise na YouTubeu .

Studije eMarketera pokazale su da se prosječno vrijeme gledanja digitalnog videa od 8-12 godina dnevno udvostručilo od 2015. na 56 minuta u 2019. To se smatra potaknuto povećanjem mlađih stvaralaca YouTubea, drugim riječima, stvorenim sadržajem od strane dece za decu. Ovo je mnogo privlačnije djeci slične dobi i vjerovatno je da će im informacije više vjerovati.

To pokazuje činjenica da je YouTube od 6 do 12 godina u Sjedinjenim Državama ocijenjen kao najpopularniji brend. Tukući brandovi tradicionalno favoriziraju djecu poput Crayola i Skittles.

Pa šta to znači za organizacije čija su ciljna publika djeca? To znači da bi ulaganje u video i influencer marketing moglo biti dobitna kombinacija. Povećavanje količine videozapisa koji kreirate i pravilno upotrebljavate novo označavanje na YouTubeu kako biste istaknuli da je načinjen za djecu izvrsno je polazište. Pored toga, možda bi bilo vrijedno razmotriti partnerstvo sa mlađim uticajnim ljudima da stvore kolaborativni video sadržaj jer će oni biti više povezani sa vašom ciljanom publikom.

To je bilo pet ključnih video trendova koje trebate znati za uspjeh 2020. – koji od njih ćete istraživati ​​i usvojiti? Komentirajte i javite nam se.

VideoScribe je svjetski lider u animaciji na ploči i alatom koji koriste marketinški profesionalci širom svijeta. Iskoristite maksimum iz svog video marketinga koristeći VideoScribe kako biste privukli, uključili i pretvorili svoje izglede za 2020. godinu. Isprobajte VideoScribe besplatno:  kliknite ovdje kako biste započeli  svoje 7-dnevno suđenje bez obveza!

Započnite svoje 7-dnevno besplatno probno razdoblje već danas!
https://blog.videoscribe.co/5-video-marketing-trends-you-need-to-know-for-2020?utm_campaign=Why%20video%20marketing&utm_medium=email&_hsenc=p2ANqtz-_o4n__I378gLjv5O50fISRGW1FzULGfeUajbnFQtApo5Ulq3a_nVWE-0MWgWsizsB2PoFKizroaJHOnu6kxNff_caaNw&_hsmi=82014303&utm_source=hs_email&utm_content=82014301&hsCtaTracking=85308045-89a2-4868-8af2-e6f1088ff687%7Cac8c2c30-3035-4cbe-a79d-311f724045ef

45 Statistika marketinga vizuelnog sadržaja koji biste trebali znati 2018

Unternehmen

Unternehmen

https://info.viber.com/Viber-Service-Messages-Partners
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy

Na kraju svake godine volimo da pročitamo neke od glavnih izveštaja o dolaznom marketingu, marketingu sadržaja, društvenim medijima i online ponašanju.

Nevjerovatno je koliko se stvari mogu promijeniti za samo jednu ili dvije godine, a 2018. ima širinu iznenađujuće statistike na koju treba razmišljati.

Preuzmite 195+ vizuelnih marketing dizajn šablona za korištenje za postove društvenih medija, infografike i još mnogo toga. 

Ove godine vidjeli smo kontinuiranu važnost vizuelnog sadržaja naglašene promjenama koje su se dogodile u skoro svim većim društvenim mrežama, uključujući Facebook, Snapchat, Instagram i Twitter. Istovremeno, videa su postala moćna alatka za brendove koji žele lakše komunicirati s njihovim čitaocima, a virtualna realnost (VR) pronalazi svoje mesto kao marketinški alat u brojnim preduzećima.

Da bismo vam pomogli da se držite korak sa ovim trendovima, pogledajte nekoliko statistika marketinga vizuelnih sadržaja koji pokazuju da vizuelni sadržaj uticaja ima na dohvat, angažman i prodaju. Možete da pređete na sledeće kategorije da biste videli statistiku koja se odnosi na tu kategoriju:

(Želite saznati više o stvaranju sadržaja, strategiji i promociji? Uzmite naš besplatni kurs za Content Marketing Certification. )

45 Statistike marketinga vizuelnog sadržaja koji biste trebali znati 2018

Opšta statistika vizuelnog sadržaja

1. 32% tržišta kaže da su vizuelne slike najvažniji oblik sadržaja za svoj biznis, a blogiranje u sekundi (27%).Izvor )

2. 80% tržišta koristi vizuelnu imovinu u marketingu u društvenim medijima. Video (63%), sam, takođe je prevazišao blogging (60%) u upotrebi kao sredstvo za marketing društvenih medija.Izvor )

3. Kada ljudi čuju informacije, verovatno će se setiti samo 10% tih informacija tri dana kasnije. Međutim, ako je relevantna slika uparena sa istim informacijama, ljudi su zadržali 65% informacija tri dana kasnije.Izvor )

4. 11% više trgovaca B2C-a od marketinških B2B firmi kaže da je vizuelni sadržaj najvažniji tip sadržaja danas.Izvor )

5. 51% B2B prodavaca daje prioritet stvaranju vizuelnih sredstava kao deo njihove strategije marketinga sadržaja.Izvor )

b2c-content-priorities.png

Izvor: Content Marketing Institute

Statistika video marketinga

6. Mobilna upotreba video snimaka porasla je za skoro 10 miliona dnevnih minuta gledanja u poslednje dve godine.  ( Izvor )

7. Cisco projekat da će globalni internetski saobraćaj sa video snimaka do 2021. godine sačiniti 82% potrošačkog internetskog saobraćaja.  ( Izvor )

8. 70% gledalaca YouTube-a gleda video zapise za „pomoć sa problemom“ koju imaju u svom hobiju, studijama ili poslu.  ( Izvor )

9. 43% marketera B2C kažu da je prethodno proizvedeni video najuspešniji tip sadržaja za marketinške svrhe.  ( Izvor )

10. Globalno, YouTube je vodeći izvor video sadržaja potrošača, sa 83% (Facebook je drugi, sa 67%).  ( Izvor )

11. Video streaming se značajno povećao u poslednjih nekoliko godina. Platforma uživo, Twitch, ostvarila je rast od preko 13 miliona prosečnih dnevnih sati snimanja između 2012 i 2017.  ( Izvor )

12. 62% B2B prodavaca je ocijenilo video kao efikasnu taktiku marketinga sadržaja.  ( Izvor )

13. Upotreba reči „video“ u liniji predmeta e-pošte povećava otvorene stope za 19% i stope klikova za 65%.  ( Izvor )

14. U istraživanju HubSpot iz 2018. godine, 54% potrošača je želelo da vidi više video sadržaja iz brenda ili poslovanja koje podržavaju.  ( Izvor )

Bar grafikon koji pokazuje da 54% potrošača želi da vide video iz brenda ili preduzeća koje podržavajuIzvor: HubSpot Research

Nastavni trendovi vizuelnog marketinga

15. Od 2018. godine, 35% tržišta koristi video uživo.  ( Izvor )

16. Video snimci na Facebooku imaju stopu angažovanja od 4,3% u poređenju sa 2,2% za video spotove koji nisu uživo.  ( Izvor )

17. 90% svih video igrica na Twitter-u se dešava na mobilnim uređajima.  ( Izvor )

18. Video na 20 minuta u dužini ili duži iznosi 55% ukupne potrošnje video vremena na pametnim telefonima.  ( Izvor )

19. Magnifyre je utvrdio da je 29% više ljudi gledalo video zapis od 360 stepeni nego isti video u tradicionalnom formatu.  ( Izvor )

20. 85% odraslih konzumira sadržaj na više uređaja istovremeno.  ( Izvor )

21. Prema Lowesovom domu za poboljšanje domova, videoposnetki koji su prikazani u virtuelnoj stvarnosti (VR) imali su 36% veći opoziv posmatrača u odnosu na ljude koji su gledali samo YouTube video.  ( Izvor )

22. Prema istraživanju iz 2018. godine, 82% ispitanika očekuje da se ljudi usredsrede na razvoj iskustava sa poboljšanim realnostima (AR) za pametne telefone.  ( Izvor )

23. Gaming, obrazovanje i zdravstvena zaštita su tri najveće industrije koje očekuju najviše ulaganja u VR tehnologiju za rast poslovanja.  ( Izvor )

Grafikon grafikona koji projektuje investicije u virtuelnu stvarnost (VR) od strane industrije kao što su igranje, obrazovanje i zdravstvena zaštita

Izvor: Perkins Coie LLC

Infografska statistika

24. Studije o praćenju očiju pokazuju da čitači interneta posvećuju veliku pažnju podacima koji nose informacije. U stvari, kada su slike relevantne, čitatelji provode više vremena gledajući slike nego što čitaju tekst na stranici.  ( Izvor )

25. Infografika može povećati web saobraćaj do 12%.  ( Izvor)

26. Infografike su u poslednje četiri godine najveći porast u korišćenju među B2B prodavcima – sada sa 65%.  ( Izvor )

27. Ljudi koji slede uputstva sa tekstom i ilustracijama, 323% bolje od ljudi koji slede uputstva bez ilustracija.  ( Izvor )

illustrations-help-with-instructions.pngIzvor: NeoMam

Statistike socijalnih medija

28. Tweets sa slikama dobijaju 150% više retweeta nego tweets bez slika. ( Izvor )

Bar grafikon po Buferu koji prikazuje broj retweetova koji tweets sa slikama se upoređuju sa tweetovima bez slika

Izvor: Buffer

29. U analizi od preko milion članaka, BuzzSumo je otkrio da članke sa slikama jednom na 75-100 reči dobijaju udvostručene udjele društvenih medija kao članke sa manje slika.Izvor )

30. Postovi na Facebooku sa slikama vide 2.3X više angažmana nego oni bez slika.  ( Izvor )

Bar grafikon koji upoređuje angažovanje Facebook poruka sa fotografijom i Facebook porukama bez slike

Izvor: Buzzsumo

31. Ekvivalent 110 godina video snimka uživo se gleda u Periskopu svakog dana. ( Izvor )

32. Postoji više od 500 miliona korisnika Instagrama svakog dana.Izvor )

33. 67% prodavaca smatra Facebooku najvažnijom društvenom medijskom platformom.Izvor )

Pie grafikon koji pokazuje da 67% prodavaca smatra Facebooku najvažnijom društvenom medijskom platformom

Izvor: Istraživač socijalnih medija

34. 85% videa na Facebooku se gleda bez zvuka.  ( Izvor )

35. Više od 500 miliona korisnika Facebook-a svakodnevno gledaju video zapise na Facebook-u.  ( Izvor )

36. Snapchat korisnici gledaju 10 milijardi video zapisa dnevno.  ( Izvor )

37. Snapchat korisnici dele 9.000 fotografija u sekundi.  ( Izvor )

38. 52% marketinga prijavljuju svoj organski domet na padu Facebook-a prošle godine.  ( Izvor )

39. 92% videa na Facebook-u objavljuje se kao izvorni video na Facebooku.  ( Izvor )

40. Snapchat ima 187 miliona aktivnih korisnika Snapchata od 2018. godine.  ( Izvor )

41. 8% više trgovaca B2C-a od B2B prodavaca je zainteresovano da saznaju više o Pinterest-u kao platformi za vizuelni sadržaj.  ( Izvor )

42. Kupujte korisnike koji su upućeni od strane Pinterest-a potrošiti u proseku 80 dolara u poređenju sa prosekom upućivanja Facebook-a od 40 dolara.  ( Izvor )

pinterest-buying-power.jpg

Izvor: Jeff Bullas

43. Preko 80% pinova je ponovno zatvaranje u odnosu na 1,4% tweeta retweet. ( Izvor )

44. YouTube dostigne više od 18 godina starih tokom sati gledanja slobodnog vremena od bilo koje kablovske TV mreže.  ( Izvor )

45. Polovina YouTube pretplatnika između 18 i 34 godina pada na sve što rade kako bi gledali novi video sa svog omiljenog kanala.  ( Izvor )

Novi pozivi na akciju

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More