Sastojci:
- 1l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 gr mlečne milka čokolade
- 100 gr bele milka čokolade
- 500ml slatke pavlake
- plazma keksa koliko je dno obruča
Priprema:
Od litra mleka oduzmite malo mleka da razmutite pudinge i šećer. Ostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte razmućen puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela pa u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Izmiksirajte slatku pavlaku pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.
Uzmite obruč ili okruglu šerpu pa stavite kesu i izlijte beli krem, pa na njega stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala), a gore tamni krem, sve radite lagano i pažljivo. Gore stavite red plazma keksa namočenog u mleko.
Zatvorite ivice kese i stavite u frižider na par sati. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tacnom pa okrenite.
Vaša Milka torta biće idealnog oblika.
Dekorišite po želji.
Autor Dnevno.rs