Posni kolač će osvojiti sva vaša čula! Očaravajući ukus! (RECEPT)

Gotovo za tren oka! SASTOJCI KOJE UVEK IMAMO

Foto: shutterstock

Napravite ukusan posni užitak za tren oka! Isprobajte recept za „Ravanija“ kolač i obradujte ukućane.

Potrebno je: 7 – 8 jabuka; 200 grama suvog grožđa; 500 grama šećera; 500 grama brašna; kašičica praška za pecivo; 500 grama integralnog brašna; 250 ml ulja; džem od kajsije za premazivanje, 100 grama oraha.

Priprema: Izrendajte jabukе. Stavite i suvo grožđe u sud i dodajte šećer. Promešajte sve sastojke i ostavite da odstoji oko pola sata, dok jabuke ne puste svoj sok. Potom dodajte belo brašno, integralno brašno i prašak za pecivo. 

Foto: shutterstock

Dodajte i ulje, pa opet sve promešajte. Rasporedite na podmazan pleh. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Izvadite pleh iz rerne i premažite kolač džemom od kajsije. Isitnite orahe i dodajte preko kolača.

AUTOR: 

PROČITAJTE JOŠ:

GOTOVO ZA 5 MINUTA Čokoladna torta koja se ne peče! Ništa lakše i ukusnije niste probali! (RECEPT)

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

Foto: Shutterstock

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

VIŠE NA LINKU 

 

POGLEDAJTE CENE RIBE U RAKIĆ TRGOVINI