SVI srećni parovi rade OVE 4 stvari:

Toliko je jednostavno, a tako mnogo znači! Ko bi rekao...

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znake pažnje. Sigurno ste dosad nebrojano puta čuli izreku „dela, ne reči“, a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju

Šta to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspješnim vezama zaista čuju šta im njihovi partneri govore. Čuju šta žele, šta ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

BUKVALNO ne skidaju POGLED sa OVOG DELA TELA: Žene NIKAD neće pogoditi ŠTA muškarce NAJVIŠE PRIVLAČI

– Pozivi poput: ‘Upravo sam stigla’ ili ‘Treba li ti nešto iz prodavnice’? Poruke poput: ‘Baš razmišljam o tebi’ ili ‘Dogodilo mi se nešto presmešno’ imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključni deo nečijeg života“ – objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Reijli. 

Foto: Profimedia/ilustracija

Daju komplimente

– To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao ‘izvrsna večera’ ima veliki značaj na odnos“ objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze

LENA KOVACEVIC FOR P….S….

Ne skrivaju emocije

– Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećanja od drugog, takav odnos može biti jako otuđen – smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o sopstvenim osećanjima i mislima ključan za srećnu vezu.

Ne zaboravljaju reći „volim te“

– Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima ‘volim te’ dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, ‘ne želim te reči prekomerno koristiti’. U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore – objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

Autor Srbijadanas

ZA PREZAUZETE DOMAĆICE: Najbrža i najbolja proja sa sirom na celom svetu! (VIDEO)

Mekana, ukusna proja koja se brzo i lako priprema je je savršena za prezauzete domaćice. Trebaće vam svega pet minuta da je napravite i odmah ide u rernu na pečenje. Ne treba vam vaga već vam je mera šolja. Proja je jako ukusna, meka i fina i ne deluje kao da ste je na brzinu spremili

SASTOJCI:

  • 1 šolja (za čaj) kukuruznog brašna
  • 1 šolja (za čaj) pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja mleka jogurta ili kisele vode
  • 3/4 šolje ulja
  • Soli po ukusu
  • Sira po ukusu

Aromatična palenta

Peći na 220 stepeni 20 minuta.

Pogledajte VIDEO i uverite se da ju je vrlo lako spremiti:

U 1/2 smese dodala sam seckanu vezu blitve i dobila prelepe mafine malo drugačijeg ukusa, inače ova smesa je osnova meni za sve mafine od čistog kukuruznog brašna bez dodavanja belog brašna.

srećni parovi

veleprodaja