Hleb koji se ne mesi

Ivanin proveren recept
Koji se ne mesi, samo umuti varjačom, malo sačeka da nakisne izlije u tepsiju i peče.
Zovu ga još i SELJAČKI HLEB, sa hrskavom koricom i puno rupica u sredini.
 
 
 
Potrebno: 
– 30 gr. svežeg kvasca
 300 ml. vode
– 350 gr. brašna 
– 1 kašika šećera
– 1 kašičica soli
– 50 ml. ulja
 
Za veći hleb u velikoj tepsiji od rerne poduplati mere.
 
Sve sastojke sjediniti i varjačom izmešati i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Zatim promešati varjačom i istresti u podmazanu tepsiju. Uključiti rernu na 220 – 230 stepeni da se zagreva, do tada neka hleb odstoji još malo na tepsiji. Peći dok lepo ne porumeni oko 35 – 40 minuta, zatim izvaditi iz rerne umotati ga u krpu za mekanu koricu a za hrskavu staviti na rešetku i pustiti da se hladi. Prijatno!
Za detaljniji način pripreme pogledajte 

Autor Serpica.net