UBIJA KAŠALJ: Magični sirup od samo 2 sastojka!

iz vaše kuhinje!

Sirup magični iz vaše kuhinje!

Vreme je kad prvi virusi kreću u akciju, pa veliki broj ljudi ima respiratorne probleme.

Neke od njih možete rešiti i bez posete lekaru, a evo kako se možete rešite upornog i dosadnog kašlja uz pomoć namirnica koje imate u kuhinji.

Hrskava, a topi se u ustima: Čokoladna pita – fantazija od 3 sastojka

 

Potrebno je:

  • 1 kesica crnih negro (odžačar) bombona
  • 100 ml mleka

Priprema:

U manju šerpu na tihu vatru stavite bombone da se otope. Kad postanu tečne dodajte mleko i mešajte da se lepo sjedini. Nakon što se napravi lepa masa isključite i tečnost prespite u manju teglicu.

Pročitajte i:  Kako da napravite mekanu i mirisnu pogaču (VIDEO)

Nekoliko puta u toku dana uzimajte po jednu malu kašičicu ovog sirupa. Posle dva do tri dana kašalj će se smiriti, a višak sekreta iz pluća će nestati.

Izvor: stvarukusa.rs

sirup

*Zapratite Moja Bella i na Instagramu 

sirup

Magični sirup iz vaše kuhinje: Topi salo, jača imunitet i čisti krv

 

 

Ovaj „čudotvorni sirup” možete pripremiti sami, a sastojke verovatno već imate u svojoj kuhinji. Setona gripa još uvek ne jenjava, a ukoliko još niste uvrstili ove namirnice u svoju svakodnevno upotrebu, sada je pravo vreme da tu grešku ispravite.
SIRUP KOJI TOPI MASNE NASLAGEFOTO:

Glavni sastojak ovog sirupa je ren, moćna namirnica koja dokazano utiče na jačanje imunog sistema jer obiluje vitaminima C, B1, B6, B2, magnezijumom, kalijumom i gvožđem . Ren, kao i đumbir, ubrzava metabolizam i čisti krv.

Cimet je odličan izvor mangana i cinka, a njegova karakteristična aroma obogatiće svako jelo. Dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast.

FOTO:

Moćna kombinacija meda i limuna, poznata je odavnina, a lekari savetuju da se dan započne čašom mlake vode sa par kapi limuna i kašičicom domaćeg meda.

Predlažemo vam da pripremite ovaj sirup i konzumirate ga dva puta dnevno.

RECEPT ZA NAPITAK

POTREBNO JE: 150 g svežeg korena rena,  3 veća limuna, 3 kašike domaćeg meda, 1 kašičica cimeta, 3 cm svežeg korena đumbira.

PRIPRMA: Đumbir i ren oljuštite, a zatim narendajte. Limun iscedite, a ukoliko koristite onaj iz organske proizvodnje, možete koristiti i koru koju ćete narendati. Pomešajte sve sastojke, dodajte med i cimet, promešajte i sipajte u čistu teglu. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak.

Nakon što potrošite ovu količinu, napravite pauzu od mesec dana, pa ponovite još jednom.

Pre upotrebe konsultujte se sa svojim lekarom i farmaceutom .

Autor Zena.blic.rs/ Sanja Jakšić