Saznaj kako voznja bicikla povecava tvoj seksipil

Ukoliko mislite da vožnja bicikla više nije za vas, razmislite još jednom. Ne samo da sjajno utiče na zdravlje, već ne postoji jednostavniji način da povećate svoj seksipil. Ne verujete? Evo argumenata u tu korist.

Vožnja bicikla nije samo dečija igra, već nešto što bi trebalo da radimo tokom celog života. Nije naporna, korisna je za zdravlje i održavanje kondicije i zapravo ima milion razloga da sednete i provozate se.

 

Da bi imala pozitivne efekte, potrebno je da vožnja bude deo svakodnevne rutine, možda čak i način da se odvezete do posla. Ne samo da možete lako da se provučete između automobila i izbegnete saobraćajnu gužvu, nego ćete još i dobro poraditi na svom seksipilu.

Vožnja bicikla je odličan trening za mršavljenje i zdravlje i nije čudno što  i najlošije opremljena teretana ima bar jedan bicikl za vežbanje.

 

BICIKLIZAM I ZDRAVLJE

 

Jedan od osnovnih uslova da povećate svoj seksipil jeste da se osećate dobro i da budete zdravi. A pogađate već, biciklizam i zdravlje su odlična kombinacija. Možete nabaviti kućni bicikl za vežbanje ili koristiti onaj u obližnjem fitnes centru, ali ako želite kompletan paket zdravstvenih prednosti onda je vožnja pravog bicikla definitivno najbolji izbor.

Kako biciklizam utiče na zdravlje?

 

  • Poboljšava rad srca. To je klasična aerobna aktivnost koja forisra strujanje krvi kroz krvne sudove i vazduha kroz pluća , a time smanjuje verovatnoću nastanka srčanih bolesti.
  • Smanjuje stres, nervozu i depresiju. Možda vam ne bi palo na pamet da stres lečite na ovaj način, ali kao i svaka druga fizička aktivnost i vožnja bicikla pomaže da ga se oslobodite tako što povećava nivo endorfina (hormona zadovljstva)  i sagoreva kortizol (hormon stresa). Ukoliko i niste pod stresom, uživanje u vožnji će svakako doprineti boljem raspoloženju.
  • Vožnja bicikle  ojačava mišiće, zglobove i kosti jer da biste pokretali bicikl potrebno je da okrećete pedale, a to zahteva i upotrebu i mišića i zglobova.
  • Smanjuje masne naslage jer sagoreva kalorije koje ne biste sagoreli sedeći kod kuće ili vozeći automobil.

 

Seksipil nije samo spoljašnja manifestacija, već nešto što dopire iz vas samih. Ukoliko se osećate dobro i ukoliko ste zdravi, tek onda ćete imati snage i volje da budete erotični i senzualni.

 

VOZNJA BICIKLA JE ODLIČNA ZA MRSAVLJENJE

 

voznjom bicikla do mrsavljenja

 

Iako je seksipil stanje duha, ne treba zanemariti fizički izgled, jer on u značajnoj meri utiče na naše samopouzdanje i predstavu koju imamo o sebi.

Poprilično je teško osećati se seksipilno ako ne možeš da se pogledaš u ogledalo.

I tu je vožnja bicikle prava stvar!

Imate višak kilograma a nemate kondiciju?

Ništa vam neće tako prijati prilikom pokušaja da ih se rešite kao vožnja bicikla za mršavljenje.

Možda vam se svet okrene naopačke kada vam neko pomene trčanje kao način da sagorite višak masnih naslaga i već osećate umor i ako niste ni počeli da trčite. Nisu sve fizičke vežbe podjednako dobre. Ukoliko imate veliki višak kilograma, neki oblici vežbanja, uključujući i tračnje, mogu biti naporni za zglobove. To nije razlog da pomislite da nema nade da povratite svoj seksipil, jer postoji i ova opcija – vožnja bicikla za mršavljenje.

Pored plivanja, ovo je idelana fizička aktivnost za one koji imaju problem sa zglobovima, jer ih ne opterećuje, a omogućava sagorevanje kalorija.

 

KOLIKO KALORIJA MOŽETE DA SAGORITE NA OVAJ NAČIN?

 

To zapravo varira i zavisi od načina i intenziteta vožnje. Što je veći napor uložen, više se kalorija troši. To znači da nećete potrošiti isto ako vozite brzo i ako idete nizbrdo i jedva okrećete pedale.

 

Vožnja  srednjim tempom može vam omogućiti da za sat vremena sagorite oko 500 kalorija.

 

Da bi vožnja bicikla za mrsavljenje imala efekta, potrebno je da ograničite svoju ishranu jer baš ništa nećete postići ukoliko u prvom sledećem obroku nadoknadite sve kalorije koje ste potrošili. A da biste izvukli maksimum iz bicikla za vežbanje, najbolje  je da radite intervalne treninge, jer na taj način povećavate količinu masti koju sagorevate.

 

Inetravlni trening podrazumeva da vozite maskimalno brzo 2 minuta, a onda smanjite tempo i vozite umerenom brzinom jedan minut.

 

To radite naizmenično pola sata.

Na koji način intervalna vožnja bicikla povećava sagorevanje kalorija?

Kada vežbate jednim ustaljenim tempom, telo se prilagodi tom tempu. Međutm, ovakve iznenadne promene brzine su prepad za organizam i telo ulaže dodatni napor da se prilagodi novom tempu vežbanja. Dodani napor, jasno je, znači dodatno potrošene kalorije.

Najbolje kod vožnje bicikla jeste to što je ona više uživanje nego napor. Zato omogućava da istrajete duže u vežbanju i time postignete bolje rezultate u cilju povećanja svog seksipila.

 

LAKO DO SAVRŠENO OBLIKOVANOG TELA

 

Ne samo da je pedaliranje odličan trening za mršavljenje, nego vam može pomoći da zategnete mišiće butina, nogu i zadnjice i izgledate sjajno. Nemaju sve žene isti tip građe tela. Dok jedne gomilaju masne naslage oko stomaka, druge ih gomilaju na bokovima i i zadnjici. Bez obzira u koju grupu srećnica spadate, višak masnih naslaga sigurno nije nešto što povećava vaš seksipil, a vožnja bicikla za vežbanje u oba slučaja može da vam pomogne – bilo da želite da istopite masne naslage agažovanjem donjih mišića, ili da ih izgradite onda kada ih nemate.

 

Kažu da muškarci u roku od par sekundi mogu da procene odnos između struka i kuka, što znači da im ovaj deo ženskog tela posebno privlači pažnju. Zategnuti ga, znači  značajno uticati  na  seksipil u njihovim očima.

 

KOLIKO JE DOBRA VOZNJA BICIKLA ZA NOGE?

 

Pedaliranje zahteva  da  upotrebite mišiće nogu , a onda kada vam je to rutina, vi zapravo u svoj svakodnevni život uključujete sjajne vežbe za  noge. Okretanje pedala posebno utiče na butine, pa je voznja bicikla idelana vežba za lepo oblikovane noge. Evo tačno kako:

  • Kada sedite i okrećete pedale, najveći napor trpe kvadricepsi koji su ujedno i najveći mišići na vašem gornjem delu  nogu. Lepo oblikovane noge pre svega zavise od lepo oblikovanih kvadricepsa. Onda kada ih nemate, noge i zgledaju tanko i opušteno.
  • Kada vozite bicikl stojeći,  angažujete mišiće zadnje lože, pa vam noge postaju sjajno oblikovane i zategnute i sa zadnje strane.
  • Iako je najveći deo posla na gornjim mišićima nogu, za vožnju bicikla i okretanje pedala je potrebno da koristite i mišiće donjeg dela nogu, pa vožnja bicikla oblikuje i vaše listove, posebno onda kada okrećete pedale u kontra smeru.

 

NAŠ SAVET:

Da biste dodatno ojačali mišiće, potrebno je da pojačate vaš trening. Kombinujte vožnju sedeći i stojeći, trudite sa da vozite brzo i vozite uzbrdo i po neravnom terenu kako biste uložili što veći napor i što bolje oblikovali noge vožnjom bicikla

 

Biciklizam je aktivnost koja pogoduje svim uzrastima od 7-77 godina. Ali ako želite da vidite kakve efekte ima vožnja bicikle za noge, onda ćete morati da zamenite lagano panormasko razgledanje komšiluka sa bržom i napornijom vožnjom. Kao nagradu dobićete zatenute noge – još jednog keca u rukavu koji će da probudi vaš seksipil.

 

MOŽE LI BICIKLA DA OBLIKUJE VAŠU  ZADNJICU?



Biciklizam vam može pomoći da nađete način kako smrsati u nogama, ali i da zategnete zadnjicu. Iako mišići nogu igraju glavnu ulogu  u vožnji bickla za vezbanje, i mišići zadnjice mogu se lepo oblikovati, ukoliko se potrudite da ih koristite.

Ne voze svi na isti način i većina ljudi angažuje najviše mišiće nogu. Međutim, u okretanju pedala svoju  ulogu imaju i kukovi i mišići zadnjice koji zapravo potpomažu okretanje.

 

Pri vožnji, oni se svakako više aktiviraju nego pri običnom hodanju, a ako naučite da ih identifikujete, razvijete i aktivnije koristite tokom vožnje, videćete kako sjajne efekte ima vožnja bicikla za zadnjicu.

 

Naposletku, pogledajte profesionalne bicikliste. Uvek su utegnuti u uske biciklističke pantalone i ne može vam promaći da imaju sjajno oblikovanju pozadinu.

 

Zadnjica i butine su mesta na kojima se gomila najviše celulita. Onda kada na ovim mestima zamenite masne naslage sa mišićima i celulit će biti manje vidljiv, a vaše samopouzdanje i seksipil proporcionalno veći.

 

BICIKLIZAM  ZA  RAVAN STOMAK

 

Održavati ravnotežu deluje jednostavno kada to jednom naučite. Ipak, činjenica je da u tome učestvuju mišići celog tela , uključujući i mišiće stomaka.

Što je teren po kojem vozite neravniji, to je vaša potreba da održavate ravnotežu veća, pa samim tim i angažovanje stomačnih mišića.

Postoje načini da više uključite stomačne mišiće u vašu vožnju: Trudite se da ih držite zategnutim ili otežajte proces održavanja ravnoteže tako što ćete podići kukove malo od sedišta i pokušavati da održite to rastojanje dok vozite.

Vožnja pravog bicikla ima bezbroj prednosti u odnosu na biciklu za vežbanje. Prvo, jer vežbate na svežem vazduhu i možete obići  neka zanimljiva mesta,  a zatim što možete kombinovati više vrsta i intenziteta treninga, u zavisnosti od vrste terena po kojem vozite i otpora koji vam on pruža.

 

KAKO VOŽNJA BICIKLA POBOLJŠAVA VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT?

 

Istina je – biciklom možete povećati vaše samopouzdanje, zategnuti se i povećati vaš seksipil. Možete čak naći neki neki vaš način vožnje koji ćete, pored ostalih načina da privučete muškarca, upotrebiti da privučete mušku pažnju. Za početak, dovoljno je da se podignete iz vašeg sedišta i provozate stojeći u njegovom vidokrugu, pomerajući kukove. Ukoliko on vozi iza vas, sigurno neće imati  veliku želju da vas pretekne i takmiči se sa vama.

Ali to nije jedini način na koji biciklizam utiče na vaš seksualni život.

Prema nekim istraživanjima obavljenim u Velikoj Britaniji, oko 39% ispitanika potvrdilo je da je vožnja bicikla popravila njihov seksualni život, a oko 66% njih da je uticala bolje na njihovu vezu sa partnerom. To nije neobično, jer ovo odličan put do sjajnog izgleda ali i do bolje kondicije i velike izdržljivosti. Osim toga, vožnja bicikla stimuliše proizvodnju endorfina koji vas na neki  način opija, pa ste bolje volje i samim tim raspoloženiji za seks.

 

Stara biciklia

 

Imate zanemaren bicikl u vašem podrumu? Umesto teretane, ili još gore nekog steznika koji kamuflira vaše salo, zašto ne biste uložili napor, sredili ga i upotrebili da upotpunite svoj život?

Kamuflaža nije dobra stvar kada dođe trenutak da poskidate maske. Umesto toga, sednite na bicikl, izgradite izdržljivost, povećajte vaš seksipil ili prosto samo uživajte u vožnji po lepom vremenu. Okrećite pedale. Kako god okrenete – isplati se!

Ocena naših čitalaca

THE AUTHOR NEKI LJUDI – MINUT ZA MENE

BLAŽENKA VESIĆ