SA MANASTIRSKE TRPEZE: Posne spagete sa tunjevinom koje su gotove za svega nekoliko minuta!

Posne spagete sa tunjevinom – napravite lako ovo brzo, posno jelo, idealno za dane posta i one kada nemate vremena da boravite u kuhinji duže od pola sata!

Posne spagete

Posne spagete sa tunjevinom

 

Sastojci:

300 gr posnih špageta,

kuvani paradajz ili 100 gr kečapa,

1-2 glavice crnog luka,

2 konzerve tunjevine,

ulje,

so,

peršunov list ili list nane.

Priprema:

Luk iseći sitno i propržiti na zagrejanom ulju da omekša. Paradajz i malo kečapa dodati u luk. Skloniti s vatre kada postane malo gušće i ostaviti da se prohladi (može se dodati kašika brašna). Ocediti ulje iz tunjevine, izmešati je sa paradajzom i lukom. Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Ocediti ih i isprati hladnom vodom i preko dodati spremljeni prilog. Može se odozgo staviti seckani peršunov list ili list nane.

Prijatno!

Autor  Opanak.net