Palačinke od palente sa tikvicama: Preukusne, lako se prave i vrlo su zdrave!

Idealne slane palačinke za brz doručak ili večeru.

 (Foto: Profimedia.rs)

Palačinke od palente sa tikvicama

Najbolje od svega je što vam za njihovu pripremu treba 10 minuta. Ne morate da budete majstor kulinarstva, jer se prave lako, ne mogu da zagore.

Možete da ih jedete odmah, da ih ponesete na posao, da sve sastojke pripremite uveče, a onda ujutru dodatno skratite proces pripreme.

Savršeno je što ćete od njih biti siti, pa do ručka ne morate da mislite o grickalicama.

A zbog jednog tajnog sastojka, biće hrskave. Recept pogledajte OVDE, pa ako ste zakasnili ovog jutra, sutra znate šta ćete za doručak.

Idealne slane palačinke za brz doručak ili večeru. 

 
Sastojci Količina
paprika 1
tikvice 2
crni luk 1 manji
beli luk 1-2 čena
šargarepa 1 veća
so po ukusu
biber po ukusu
suvi peršun po ukusu
jaja 2
palenta 150 g
mleko 250 ml
šunka 50 – 100 g
brašno po potrebi

Kako pripremiti

  • Papriku, tikvice i šargarepu operite i isecite na trakice ili izrendajte na krupnije rende, malo posolite, pobiberite i ostavite sa strane. Šunku naseckajte isto na trakice i propržite zajedno sa lukom i belim lukom.
  • Tikvice ocedite od vode i dodajte šunki i luku i još sve zajedno kratko propržite. Žumanca, palentu, so, biber, suvi peršun i mleko umutite, u to dodati povrće i na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano umešajte.
  • Ako je vodenasto dodajte kašiku, dve brašna da bude malo gušće nego za palačinke. U zagrejanom tiganju na malo ulja pecite manje, a deblje palačinke sa obe strane.

Autor Zena Blic 

Žitna štanglica sa voćem i čokoladom, namenjena svim ljubiteljima hranljivih barova. 
Obogaćena sa ukusom kajsije u kombinaciji sa žitaricama, predstavlja idealnu užinu ili poslasticu.
http://026.rs/proizvod/bonzita-vitanova-kajsija/