Sastojci | Količina |
paprika | 1 |
tikvice | 2 |
crni luk | 1 manji |
beli luk | 1-2 čena |
šargarepa | 1 veća |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
suvi peršun | po ukusu |
jaja | 2 |
palenta | 150 g |
mleko | 250 ml |
šunka | 50 – 100 g |
brašno | po potrebi |
Kako pripremiti
- Papriku, tikvice i šargarepu operite i isecite na trakice ili izrendajte na krupnije rende, malo posolite, pobiberite i ostavite sa strane. Šunku naseckajte isto na trakice i propržite zajedno sa lukom i belim lukom.
- Tikvice ocedite od vode i dodajte šunki i luku i još sve zajedno kratko propržite. Žumanca, palentu, so, biber, suvi peršun i mleko umutite, u to dodati povrće i na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano umešajte.
- Ako je vodenasto dodajte kašiku, dve brašna da bude malo gušće nego za palačinke. U zagrejanom tiganju na malo ulja pecite manje, a deblje palačinke sa obe strane.
Autor Zena Blic
Žitna štanglica sa voćem i čokoladom, namenjena svim ljubiteljima hranljivih barova.
Obogaćena sa ukusom kajsije u kombinaciji sa žitaricama, predstavlja idealnu užinu ili poslasticu.
http://026.rs/proizvod/bonzita-vitanova-kajsija/