Ukoliko praktikujete ritual ispijanja čaja u kasnim popodnevnim časovima ili jednostavno manjkate ideje za spremanje laganih kolačića, recept limun keksa je upravo za vas.
Prenosimo vam recept sa bloga Ko to tamo, koji uređuje Sandra Pecić.
*Za odmeravanje je potrebna šolja ili čaša od jogurta.
Sastojci:
- Šolja otopljenog putera (oko 125 grama čvrstog)
- Šolja šećera u prahu
- 1 žumance
- Sok od jednog limuna (ili narandže)
- Kašičica narendane kore limuna/narandže
- Kašičica arome vanile (neobavezno)
- 3 šolje brašna
- Kašičica praška za pecivo
Postupak:
Sve sastojke izmešajte. Kidajte komade testa veličine oraha, formirajte ih u pravilne loptice i ređajte na pekač. Ne morate ih slepljivati jer se tokom pečenja “spuste”. Ostavljajte između njih barem po 1,5 santimetra razmaka jer neznatno narastu. Pecite ih u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 10 minuta. Dobićete oko 25 komada. Tek pečeni keksići se valjaju u prah šećer, ali to nije neophodno. Prijatno.
Izvor: Noizz.rs