Limun keks – najjednostavnije savršenstvo među poslasticama

Ukoliko praktikujete ritual ispijanja čaja u kasnim popodnevnim časovima ili jednostavno manjkate ideje za spremanje laganih kolačića, recept limun keksa je upravo za vas.
Prenosimo vam recept sa bloga Ko to tamo, koji uređuje Sandra Pecić.

*Za odmeravanje je potrebna šolja ili čaša od jogurta. 

Sastojci:

  • Šolja otopljenog putera (oko 125 grama čvrstog)
  • Šolja šećera u prahu
  • 1 žumance
  • Sok od jednog limuna (ili narandže)
  • Kašičica narendane kore limuna/narandže
  • Kašičica arome vanile (neobavezno)
  • 3 šolje brašna
  • Kašičica praška za pecivo

Postupak:

Sve sastojke izmešajte. Kidajte komade testa veličine oraha, formirajte ih u pravilne loptice i ređajte na pekač. Ne morate ih slepljivati jer se tokom pečenja “spuste”. Ostavljajte između njih barem po 1,5 santimetra razmaka jer neznatno narastu. Pecite ih u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 10 minuta. Dobićete oko 25 komada. Tek pečeni keksići se valjaju u prah šećer, ali to nije neophodno. Prijatno.

 

Izvor: Noizz.rs